Panel lakásban törölközőszárítós radiátor, inox csövekkel

Vízszerelés és Duguláselhárítás Budapest egész területén gyorsan és szakszerűen. Telefonszám: 06709073440
A 2024-es szezontól nem szerelünk szénacél rendszerrel, hanem áttértünk az INOX rendszerre, hogy teljes biztonságban tudjuk ügyfeleinket, akár több évtizeden keresztül!

Az INOX rendszer ugyan azon méretezés szerint megtalálható mint a szénacél, 2 hibája azért van, de mind a kettő olyan, hogy ezzel együtt tudunk élni :)

- Az egyik hátránya, hogy kicsit drágább mint a sima szénacél rendszer.

- Második "hibája", hogy az idomok a forduláshoz, külső-belső menetű végek sok helyigénnyel rendelkeznek.

Viszont ez a két hátrány eltörpül a mellett, ami miatt sokkal jobb mint a szénacél rendszer!

Ez az ok, hogy sem az idomok, sem a csövek nem oxidálódnak, ergó nem rozsdásodik! És ez panelban egy sarkalatos pont, mert a legtöbb épületben ami Főtávos van éves karbantartás, ami azt jelenti, hogy akkor is leeresztik a rendszerből a fűtési vizet, ha éppen senki nem akar radiátort cserélni/felújítani.

A meglévő csövek kívülről le vannak kezelve (festve) így nem igazán tud rozsdásodni a vascső, de belülről nincsen, amikor a csőben van víz az oxidáció lassabb, mivel kicsi/kisebb a víz oxigén tartalma, akkor indul meg a gyorsabb oxidáció mikor a kezeletlen vagy érintkezik a levegővel.

Lentebbi képeken azt láthatják majd, hogy panelban a 2 csöves fűtési rendszeren, milyen átalakítást végeztünk el! A fürdőszobában nem törölközőszárítós radiátor volt, de azt szerettek volna. És ahhoz, hogy a legesztétikusabb kivitelezést csináljuk, kivágtuk az előremenő és a visszatérő gerincet, és megcsináltuk azt a munkafolyamatot amit a Tulajdonossal előre leegyeztettünk, hogy a törölközőszárítós radiátor milyen pozícióba kerül.

Mivel egy ilyen teljeskörű felújításnál, csak a nyers betonfalak maradnak meg, vagy még azok sem, így a strangból lévő leágazáshoz, T idomhoz szoktuk tenni a radiátor szelepeket és/vagy a golyóscsapokat, hogy az épületben vissza tudják tölteni a fűtési rendszert, és mikor végez a burkoló és felkerül a végleges helyére a radiátor, a meglévő szelepektől még van egy kis csövezés.

Ami ezen a munkán még "újdonság", hogy már nem vágunk menetet, nem használunk GEBÓ gyorskötő idomot, hanem a Viega megapressz idomját használtuk, a csövet fel kell pucolni a festéket el kell távolítani, az idomot rátesszük a csőre, és egy hidraulikus préssel rányomjuk a csőre! Ehhez viszont arra van szükség, hogy a csövön legyen legalább egy 4 cm hosszúságú, EGÉSZSÉGES és EGYENES szakasz.

És akkor nézzük a képeket, hogy milyen lett a munka:


Vissza a főoldalra

Visszatérés az asztali oldalhoz

Telefonszám: 06709073440

E-mail: info@vizszerelo-budapest.hu