Kínai vagy márkás csaptelep?

Telefonszám:06204917949 / 06709073440
Gondolom sokak fejében felmerült már ez a kérdés! Vegyünk alapul egy kád mosdó töltõ csaptelepet, továbbiakban KMT csaptelep. Kinézetre mondhatni, hogy a kínai csaptelep megegyezik a márkásabb csapteleppel, de ha jobban körül járjuk a témát rájövünk, hogy közel sem egyenrangú vetélytársak.
Az elsõ ami szembe ötlik és a vásárlók e szerint választanak az az ár! Multiknál a kínai KMT csaptelepeket zuhany szettel meg lehet már vásárolni 4-6 ezer forint között, míg egy márkás KMT csaptelep zuhany szettel 20 ezer forinttól kezdõdik! DE itt meg is állhatunk egy percre, mert attól, hogy valami drága, attól még lehet gyenge minõségû! Lehetõség szerint olyan márkás csaptelepet válasszunk amelyiknek van alkatrész utánpótlása, rendelkezik saját szervízhálózattal és minimum 5 év garanciát adnak a csaptelepekre (pl.: Mofém)!
Mik is lehetnek az árulkodó jelek a kínai csaptelepeknél?

Sajnos több negatív jel is van!

- A krómozás hibás, karcos, sérült, jobban megnézve még sok pici fekete pöttyöt is lehet találni a vékony és hibás krómozás eredménye képen.
- A csaptelep súlya! Ez is sok mindent elárul, ami könnyû az is lehet gyanús, mert, vagy mûanyag alkatrészeket használnak vagy a réz ház nagyon el van vékonyítva.
- Nem acélházas flexibilis csöveket adnak a csaptelephez, hanem alumínium házasat, ezzel csak az a baj, hogy a vízkõ „megeszi” az alumíniumot a folyamatos feszülés alatt elpattan és a repedésnél fog kiszakadni a gumi belsõ is! Ebbõl lesz a csõtörés.
- Sajnos volt olyan tapasztalat is, hogy olyan szaga volt a csaptelepnek, mintha egy kínai tornatermi cipõs dobozba szagolna bele az ember! Elég jellegzetes szúrós szag figyelhetõ meg, az ilyennel nem csak az a baj, hogy tornatermi cipõ szag terjeng a lakásban, hanem a víz izét is megváltoztatja, és sajnos nem pozitív irányba.
- A legtöbb ilyen könnyû házas csaptelepnél le van írva (jobb esetben) hogy 3 BÁR-nál nagyobb nyomás esetén nem használható vagy nyomáscsökkentõt kell beépíteni, kevés esetben ez leírják, de a legtöbb esetben ezzel használat közben szembesülnek a vásárlók, hogy nyitás után süvít, zúg, kerreg, kattog, szorul a csaptelep.

Aki csak teheti, próbáljon meg márkás csaptelepeket vásárolni, nem biztos, hogy egy vagy két év alatt nem térülne meg az ára a csaptelepnek! Találkoztunk már olyan „lelkes” kínai csaptelep vásárlóval aki fél évente cserélgette a csaptelepet, és ha a vásárló nem tudja kicserélni magának a csaptelepet, akkor szerelõt kell hívni és minden egyes szerelést ki kell fizetni. Az az olcsóbb (szerintünk) amit csak egyszer kell kifizetni de az rendesen meg van csinálva és több éven keresztül nincs probléma a KMT  csapteleppel, természetesen rendeltetés szerû használat mellett (ez nagyon fontos)!

A márkás csaptelepeknél is vigyázni kell, de ott nem a termék választásnál, hanem, hogy kivel és, hogy szereltetjük be a csaptelepet. Ahhoz, hogy egy garanciális problémát érvényesíteni tudjunk, ahhoz SZAKSZERÛ beépítést kell végezni, és itt nem arra gondolok, hogy a hideg vizes bekötõ csövet, a hideg víz oldalra csatlakoztatjuk!

Amennyiben pontos és szakszerû munkában szeretne részesülni és a GARANCIÁT is szeretné a késõbbiekben érvényesíttetni hívjon minket!

Závodszki Zoltán
20/491-79-49

Vissza a főoldalra