Fűtési rendszer tisztítás!

Telefonszám:06204917949 / 06709073440
A fûtési rendszereket egy REMS fûtési rendszer tisztítóval végezzük!

Fûtési rendszerek amelyeknek vállaljuk a tisztítását:

- Radiátoros fûtés- Padlófûtés- Oldalfal fûtés- Mennyezetfûtés

A tisztítás lényege:

- Mikróbuborékok leválasztása- Iszapleválasztás- Vízkövesedés feloldása és eltávolítása- Egyéb hõszigetelõ anyagok feloldása és eltávolítása

A fûtési rendszerek tisztítását általában az 5 évnél idõsebb fûtési rendszerek esetében érdemes elvégezni!

A legtöbb esetben már csak akkor vesszük észre, hogy gond van a fûtési rendszerrel amikor érezzük, hogy nem fûtenek a radiátorok vagy nem indulnak el a felületfûtési körök vagy több gázt fogyaszt a kazán a megszokottnál!

Mikróbuborékok elõfordulása:


Rosszul feltöltött vagy rossz után töltés esetén következik be, vagy esetleg ha a fûtési rendszer nem oxigén diffúzió mentes csövekkel lettek szerelve, de a leggyakoribb eset mikor nyitott tágulási tartállyal szeret fûtési rendszerrõl beszélünk!

Amikor a mikróbuborékok össze tudnak gyûlni egy helyen pl.: radiátorok akkor egyre kisebb lesz a radiátorok fûtési felülete, elõfordulhat olyan is, hogy akár az egész radiátor ki tud esni a fûtési körbõl! Igaz ez akár a felületfûtésekre is!

Iszaplerakodás, iszapleválasztás:

Az iszap keletkezésének a helye: kazánok belseje, fûtési csövek (mûanyag csövek kivételével), öntöttvas vagy acél lemez radiátorok! Az iszap keletkezését meggyorsítja, ha egy fûtési rendszer levegõs vagy mikróbuborékok találhatóak meg benne!

Az iszaposodás elsõ jelei mikor a radiátorból leengedett víz fekete színû!

Az iszap fajsúlyából adódóan ott tud lerakodni, ahol a fûtési rendszerben csökken a víz áramlási sebessége! Az ilyen helyeken kezd el lerakodni az iszap idõvel itt dugulás jön létre, elzárva a víz útját!

Az iszaposodást a fûtési rendszer tisztítás után, megfelelõ kondenzátorok segítségével meg lehet akadályozni az újabbak iszaposodást!

Vízkövesedés:

Leginkább a kazánok belsejében szokott lerakodni-kicsapódni, (pl.: lásd vízforraló) magas hõmérsékleten könnyebben kicsapódik, ezzel egy nagyon jó hõszigetelõ réteget létrehozva a kazánban! Ezért is szokták idõnként savazni a villanybojlerek belsejét!

A következõ csak egy példa: Fûtési rendszer esetén 70 fokos víz elõállítására egy hõtárolóban új készülék esetében 20 perc, addig egy levízkövesedett készülékkel akár 1 óra is lehet, és itt nem csak az okoz bosszúságot, hogy várni kell a meleg vízre, hanem, hogy a plusz gázfogyasztást is ki kell fizetni!

A vízkövesedés azért szokott bekövetkezni, mert a fûtési rendszert sima csapvíz minõségû vízzel szokták feltölteni!

A vízkõ kicsapódását is meglehet akadályozni megfelelõ kondenzátori folyadékkal vagy egy vízlágyító beépítésével!

A leírtakat mind megtudjuk oldani a REMS fûtési rendszer tisztító gépünkkel és a hozzátartozó BWT/Sentinel tisztítószerekkel és kondenzátori folyadékokkal!

Munkadíjjak:

Felületfûtés esetén a nm ár: 700 Ft,-/nm/Nettó  --> 889,- Ft Bruttó

Radiátoros fûtés esetén, radiátoronként: 3.500,- Ft/db/Nettó --> 4.445,- Ft Bruttó


Ott ahol radiátoros fûtés és felület fûtés együtt vannak ott, kedvezményes árakat biztosítunk! A kedvezményes árakról csak a személyes egyeztetést követõen adunk információt!

A vegyszerek nincsenek benne az árban!

Egy adag vegyszer ára: 6.500,- Ft/flakon/ Br. az ár csak tájékoztató jellegû elõfordulhat, hogy a fûtési rendszer méretébõl adódóan több flakon vegyszerre is szükség lehet!


Fontos tudnivaló!

Fûtési rendszer tisztítást a következõ helyeken vállalunk:

Budapesten, és Budapesttõl 25 km-re!

Budapesten a kiszállás 2.500,- Ft

Budapesten kívül 5.000,- Ft

Ezek egyszeri díjjak és munkavégzés esetén, a végösszegbõl levonásra kerül!

A fûtési rendszer tisztítás akár két teljes napot is igénybe vehet! Ilyenkor ha egy kazánról megy a fûtés és használati meleg víz, akkor a tisztítás ideje alatt egyik sem lesz elérhetõ! A tisztítás idejére a kazánt ki kell kapcsolni!

A tisztítás elõtt valós adatokat kell megadni, ez a felület fûtésnél fontos! Mert a tisztító adalékot %-os arányban kell keverni! Amennyiben kevesebb négyzetmétert adsz meg, a tisztítási eljárás hatékonyságát veszélyezteted!

Továbbá felhívnám mindenkinek a figyelmét, hogy a tisztítási folyamat NEM javítja meg a már tönkrement radiátor szelepeket! De ez vonatkozik a kazánra, a fûtési csövekre, radiátorokra és az összes fûtési rendszerrel kapcsolatos kiegészítõre!

Vissza a főoldalra