Vízszerelés panel lakásban, konyha átalakítás

Telefonszám:06204917949 / 06709073440
Ezt a felújítást egy négy vízórás lakásban végeztük! Most a konyha átalakítás kerül bemutatásra.

Miután a régi bútorok, burkolatok eltávolításra kerültek, elénk tárul a gyönyör, hogy mit is rejt a szerelvényhátfal, megtalálhatunk benne, egy központi lefolyót, egy hideg vizes strangot, egy meleg vizes strangot, hozzá egy cirkulációs vezetéket (modernebb helyeken), találhatunk még egyes helyeken központi szellõzõt vagy akár esõvíz elvezetõ csatornát.

Viszont minket a vízszerelési része fog érinteni. A vízszerelésben szinte bármit megtudunk oldani, amit egy megrendelõ csak kérhet, ami a legnehezebbnek számít, az a lefolyó átalakítása, mivel a lefolyó vezetéket megfelelõ lejtéssel kell vinni, és ha a házgyári állapotban az ágvezetéket magasan vették ki a központi lefolyóból, akkor nagy távolságot, nehéz megoldani. Természetesen erre is van megoldás, hozzá kell nyúlni a központi lefolyóhoz, és az ágat lentebb helyezni. De ez több munka ami több pénz is, és benne van a pakliban, hogy miután elvágjuk a központi lefolyót, akkor kezd el egy felsõ szomszéd mosogatni, mosni és akkor sok víz mellé tud menni.

Ilyenkor szoktunk azt csinálni, hogy kiírjuk/ki irattatjuk, hogy nem lesz víz, azt gondolná az ember, hogy akkor akadálymentesen lehet dolgozni, van, hogy igen, de a lakók nagy többsége, nem törõdik a szomszédjával és ahány mozdítható edénye van, abban elõre gyûjt vizet és ha mosogatni szeretne vagy öblíteni kell valamit nem törõdnek semmivel, simán a vízszerelõ nyakába engedi a vizet. (tisztelet a kivételnek).

A hideg-meleg víznek, hogy megtudjuk csinálni, nem kell figyelni lejtésekre, a csövek akár mehetnek úgy is mint egy hullámvasút, a víz akkor is kitalál belõle. A munka elvégzése attól függ, hogy letudjuk egy zárni a strangokat vagy sem. A legtöbb panel lakásban a közös képviselet nem foglalkozik a strangelzárok cseréjével, akkor derül ki, hogy hibás e a 20-40 éves golyóscsap amikor a vízszerelõ megpróbálja elzárni.

A vízzárásra egyébként azért van szükség, mert az esetek 99%-ban egy felújítás során cseréljük a lakáson belüli fõelzárókat, ennek több oka is van!

- Több golyóscsap van egymásra építve, kezdve a 20-40 éves elzáróval, ami után elõszeretettel tesznek be a kapkodó vízszerelõk még egy golyóscsapot, ezzel addig nincs is semmi gond, ameddig nem kell cserélni a vízórát, vízóra csere után, kijön a vízmûvektõl a plombás (történik egy mûszaki átvétel) és megmondja a plombás, hogy mi nem jó, mit kell csinálni és nem fogja rátenni a plombát az órára.

De mielõtt azt gondolná az ember, hogy végre van Magyarországon egy ami nem lehet megkerülni, sajnos tévedünk. Vannak olyan vízóra cserélõ cégek akiknek úgynevezett Ön MEO-sok, társasházi szinten dolgoznak, közös képviselõ rendeli meg a munkát, és mindegy milyen szabálytalan szereléssel találkoznak, azt is leplombálják, szándékosan úgy fényképeznek, hogy fényképeznek, hogy a hiba ne látszódjon és meg is van oldva.

- Meglévõ gyenge minõségû, szorul, nehezen zár, vagy egyáltalán nem zár. Itt nincs mit ragozni, cserélni kell a lakáson belüli golyóscsapot.

- Az új tulajdonosnak nem kell az elõzõ tulaj cucca, és kéri a cserét még akkor is, ha esetleg nem indokolt a csere, ezt tiszteletben tartjuk és meg is értjük a golyóscsap cserére kerül.

Viszont kicsit elkalandoztam a lényegtõl, szóval a vízóra elõtt egyetlen egy golyóscsap lehet, és a vízóra és a golyóscsap között nem lehet oldható kötés, vagy vízvételi lehetõség.

Amint a tulajdonos megmondja, hogy hova kéri a vízórát, oda kerül a golyóscsap a vízórával együtt. Házgyári állapot szerint az elzárók egybõl a a strangban lévõ T idomba rakták.

A következõ pár képen az látszik, hogy néz ki nálunk egy konyha felújítás, a megrendelõ kérése az volt, hogy minden férjen el egy 60 cm-es szekrényben, kicsit zsúfolt lett a szekrény belseje, de szerintem sikerült szépen eleget tenni  a kérésnek, és a vízórák után még központi szûrõk is beépítésre kerültek.


Amennyiben felkeltettem az érdeklõdését és azt szeretné, hogy mi csináljuk Önnél a vízszerelést írjon vagy hívjon, és kérjen árajánlatot!

Üdvözlettel:
Závodszki Zoltán

Hívjon Bizalommal!
Tel: 20/491-79-49, 70/907-34-40

Kérjen visszahívást!

E-mail:

epuletgepeszeti.kivitelezesek@gmail.com

info@vizszerelo-budapest.hu

Vissza a főoldalra