Mire számítson aki panelt szeretne felújítani?  (Megtekintve 7955 alkalommal)

Nem elérhető Admin

  • Tulajdonos
  • Közép haladó
  • *****
  • Hozzászólások: 229
  • Mindenes
    • Vízszerelő Budapest
Mire számítson aki panelt szeretne felújítani?
« Dátum: 2014.Október.24 - Péntek 21:50:04 »
Mire számítson aki panelt szeretne felújítani?

Ami talán a legfontosabb, az egy kifogyhatatlan bankszámla, jó ezt csak a vicc kedvéért írtam, de a megfelelő anyagi háttér nem hátrány.

A felújításokat ép lelki állapotban úgy a legegyszerűbb átvészelni, ha a felújítandó lakásból a tulajdonos kiköltözik, hisz egy teljes tatarozás nem kis munka, ami rengeteg porral, zajjal és pakolással jár.

De még mielőtt valaki hevesen elkezdene pakolni, értesítsük a gondnokot - ha a gondnokkal nem vagyunk jóban akkor a közös képviselőt- a szándékunkról és kérdezzük, meg, hogy a lakásfelújítást, hogyan lehet összhangba hozni a társasház rendjével! A társasház rendjével azért jó tisztában lenni, mert a felújítás nem csak a saját nyugalmukat zavarhatja meg, de másokét is, és minden társasházban akad olyan ember, aki még a közös képviselőnél is jobban ismeri a házirendet.
Amint túlvagyunk a „formalitáson” kezdjünk el kivitelezőket keresni, de vigyázzunk az olyan gondnokokkal akinek a szeme felcsillan a felújítás hallatán és felajánlja a segítségét, hogy ő minden szakipari munkához ért és a szakmunkás bér feléért megcsinálja a munkákat!

A vállalkozókkal pontosan kell megbeszélni, hogy pontosan mik is az elképzelések mit hova szeretnénk stb. mert pontos árajánlatot csak az után lehet leadni. Továbbá fontos azt is leszögezni, hogy a bontás során keletkező bontási hulladékot ki/kik fogják elvinni. Amint megvannak az árajánlatok és ki vannak választva a vállalkozók és meg van beszélve a kezdés pontos ideje, akár el is lehet kezdeni a pakolást.

A Mi tapasztaltunk szerint egy lakásfelújítás során az első szakmunkásoknak a villanyszerelőknek kell, hogy legyenek! A biztosíték táblánál meg kell szüntetni a lakás teljes áramellátását és kell kérni egy aktív konnektort ami a kellő erősségű biztosítékkal van ellátva, hogy a bontógépek nagy áramfelvételét elbírja, még akkor is, ha több bontógép megy egyszerre! Az áramellátás megszüntetésére azért van szükség, hogy a dolgozó szakmunkásokat megvédjük, a bontás során lehet, hogy találkozunk olyan elektromos vezetékekkel aminek ott sem kéne, hogy legyen, egy ilyen elektromos vezeték elvésése akár életveszélyes áramütést is okozhat, de ez csak a legrosszabb eset, jobb esetben csak a munka áll le pl.: zárlat miatt, ilyenkor kell egy villanyszerelő aki kijavítja a hibát.

Ahogy túlvagyunk az áramtalanításon, a következő szakipari munka nálunk a vízszerelés szokott lenni. Amit személy szerint mi végzünk, elkezdjük kibontani a vizes helyiségeket, bezsákoljuk a keletkezett sittet és a megállapodás szerint vagy a lakásba hagyjuk vagy elvisszük. A bontás befejeztével elkezdjük a vezetékek kiépítését, amint kész vagyunk az alapszereléssel a vezetékek végeit ledugózzuk, hagyunk egy vízvételi lehetőséget és nyomás alá helyezzük a csöveket. Figyeljünk oda, mert vízszerelő és vízszerelő között is van különbség, nem feltétlenül a legolcsóbb kivitelező lesz a legjobb választás, nem egy olyan megrendelővel találkoztunk, akik a legolcsóbbat választották és végül meg is lett az eredménye! Nem tudták felszerelni a fali csaptelepet, nem a megfelelő magasságra tették a csapoló egységeket, ferdére sikerültek a csaptelepek, vagy esetleg mozognak, mert nem lett megfelelően kigipszelve a falikorong.

A vízszerelés befejeztével a fűtés szerelést szoktuk kezdeni, a közös képviselőt e miatt is fel kell keresni és meg kell kérdezni, hogy milyen csővel engedi a szerelést és milyen radiátorok kerülhetnek fel! Egyre több panel lakásban egyre szigorúbban nézik a fűtésszerelést, főleg, ha az épület átesett már egy fűtés korszerűsítésen, és a radiátorokon már fent vannak a hőmennyiség mérők. Mi a legtöbb esetben a préselős szénacél csővel szeretünk dolgozni, stabil, megbízható és nincs olyan hely ahol nem fogadnák el. A szénacél cső bármilyen rendszerbe beépíthető!

A fűtésszerelés befejeztével újra a villanyszerelőké a terület, ők elvégzik az új elektromos hálózat kialakítását, amint ők készen vannak jöhetnek az ablakok cseréi és az ajtóé. Fontos arra odafigyelni, hogy a festő ne jöjjön hamarabb mint ahogy a nyílászárók cserére nem kerülnek. A legjobb, ha a festő az utolsó a szakmunkások között érkezik.

A villanyszerelés befejeztével újra a vízszerelés következik beállítjuk a fürdőkádat, ha fürdőkád lesz, mi a megfelelő szigetelés elérése érdekében a kádat hozzá szoktuk ragasztani a betonfalhoz, amire aztán a burkoló rácsempéz, ezt úgy szoktuk hívni, hogy a burkoló ráengedi a csempét a kádra, a csempe és a kád között meg szaniter sziloplaszttal ki kell húzni körbe a kád.

Azt érdemes tudni, hogy a panelban a falak között nincs olyan, hogy vízszintes, derékszög, függőleges, a burkolónak vagy rengeteg munkát adunk amivel a költségeket csak növelni lehet, vagy beletörődünk, hogy a panel már csak ilyen és követjük a csempével a beton „vonalait”. Tapasztaltunk már olyat, hogy a panel fürdőszobában az oldalfalak függőlegességében csupán röpke 4 cm eltérés volt, de a legdurvábbal a 13. kerületben találkoztunk egy 3 szobás panel lakás esetében, az aljzat  beton legmagasabb és a legalacsonyabb pontja között 8 cm eltérés volt, tudom, hogy ez hihetetlen, de mikor a panellakások a fénykorukat élték nem kimondottan a pontosság volt a fő cél, hanem, hogy minél hamarabb kész legyen, és szakipari munkásokból is híján voltak, mert a szakipari tanulok gépészkedtek az ilyen épületekben.

Vissza térve a témához, a burkoló befejezi a betonozást és a csempézést, jöhet a festő, itt a festő már vagy egy kész lepucolt betonfalat kap, vagy ha a tulajdonos önszorgalomból nem kapirgálta le a falat a festőnek kb akkor kell a falat kaparnia mikor mi a vízszerelést és a fűtésszerelést végezzük.
A festő után még jöhetnek az ilyen olyan asztalos munkák, de előfordul még, hogy újra találkozunk a festővel, mert olyan beköltözést/pakolást/bútor összerakást még nem láttam, ahol a fal nem sérült volna meg. Amint kész vannak az asztalosok is újra a vízszerelés kerül sorra, hisz a szerelvényezés még hátra van, WC csésze felszerelése, WC tartály felszerelés, mosdó felszerelés és bekötése, mosogató beszerelése és bekötése, mosogatógép és mosógép bekötése, radiátorok felrakása és légtelenítése, a radiátor szerelésnél igaz kimaradt de itt pótlom, hogy a fűtésszerelés befejeztével a radiátorokat leszoktuk szedni, hogy a festő könnyen hozzáférjen a radiátorok háta mögött lévő területekhez is.

Minden megrendelő figyelmét szeretném arra felhívni, hogyha már az építési munkálatok közben változtat a korábbi terveken azzal a kivitelező kerül lépés előnybe, HA abban a pillanatban nem kerül megbeszélésre, hogy az a változás pontosan mennyivel is fog többe kerülni esetleg kevesebbe, nem egy panaszt és sérelmet végig hallgattunk már a pályafutásunk sora alatt, hogy a kivitelező mennyivel kért többet az árajánlathoz képest és itt kiemelném a legfontosabb szót, hogy árajánlat! Mi természetesen magunktól szoktunk szólni a megrendelőnek, ha változtatás történik és látjuk előre, hogy az a munka többletköltséget fog jelenteni!Amennyiben felkeltettem az érdeklődését, szívesen állunk a rendelkezésére lakásfelújítás lebonyolításában! Vagy ha csak vízszerelőre vagy csaj fűtésszerelőre van szüksége, hívjon minket bizalommal!

Mi nem kontárkodunk arra a szakipari munkára amire nincs meg a végzettségünk, arra tudunk biztosítani szakképzet vállalkozót
« Utoljára szerkesztve: 2020.Október.23 - Péntek 18:54:12 írta Admin »
Szerző: Závodszki Dániel

Budapest összes kerületében vállalunk vízszerelést, profi vízvezeték szerelő csapatunk áll rendelkezésére! 1 kerület, 2 kerület, 3 kerület, 4 kerület, 5 kerület, 6 kerület, 7 kerület, 8 kerület, 9 kerület, 10 kerület, 11 kerület, 12 kerület, 13 kerület, 14 kerület, 15 kerület, 16 kerület, 17 kerület, 18 kerület, 19 kerület, 20 kerület, 21 kerület, 22 kerület, 23 kerület.

Várjuk hívását!

 

Ajánlott Cikkek

vízszerelés pékségben

Indította Admin

Vízvezeték szerelőként előfordul, hogy nem csak lakossági szférában dolgozunk, hanem cégeknek is, ebben az esetben egy Pékségnek. Nem ez volt az első eset, hogy pékségnek dolgoztunk, csak az a munka nem lett dokumentálva!

A pékségben szükség volt egy keverőcsaptelep bekötésére, hogy a keverő edények a megfelelő mennyiségű és hőmérsékletű vizet kapja meg, a pék beállítja megnyomja a gombot és a vízellátás meg is van oldva. A berendezésnek teljesen új vízhálózat lett kiépítve, nyomáscsö

Darálós WC duguláselhárítása

Indította Admin

Olyan helyeken használunk darálós WC-ket ahol a központi lefolyórendszernek, nincs meg a kellő keresztmetszete! A kellő keresztmetszet nem tervezési hibából adódik! És nem is új építésű ingatlanoknál szoktak ilyenek lenni, hanem körfolyosós vagy nem kör, de folyosós régi belvárosi épületekben amik a világháború környékén épültek.

Abban a korban nem volt divat, hogy a WC a lakásban legyen! Minden szinten volt egy helyiség amik a folyosóról nyíltak és az volt a közös WC, hasonló mint a

Pincei lefolyóvezeték csőrepedése

Indította Admin

A vízszerelés sajnos nem csak a szép és könnyű munkákról szól! És nem csak a lakáson belül lehetnek gondok a vízhálózattal!

Itt éppen egy pincei alapvezetéken kellett cserét/javítást eszközölni, pedig a társasház már korábban kicseréltette a régi házgyári strangot, műanyag PVC csőre! DE még ez sem jelenti azt, hogy a csőrepedések nem következhetnek be! Főleg, úgy, hogy a társasházban lakók igazán meglepő dolgokat tudnak letuszkolni a WC-n :) DE még olyat is letudna