Panel lakás felújításnál milyen lesz a WC csésze?  (Megtekintve 82 alkalommal)

Nem elérhető Admin

  • Tulajdonos
  • Közép haladó
  • *****
  • Hozzászólások: 232
  • Mindenes
    • Vízszerelő Budapest
Panel lakás felújításnál milyen lesz a WC csésze?
« Dátum: 2024.Március.17 - Vasárnap 16:26:30 »
A cikkem címe talán egy kicsit félre vezető. Mert itt most nem arra gondolok, hogy talpon álló e, fali WC csésze, mély vagy lapos öblítésű.

Hanem, hogy mennyire lehet tisztán tartani!

Mint a legtöbb cikkemet ezt is a valóság ihlette meg.

Panel lakásban csináltunk vízvezeték felújítást/cserét, amikor felújítást csinálunk, mindent vissza bontunk strangig, legyen szó akár nyomóvezetékről, akár lefolyóról. A bontás közé tartozik, hogy a régi WC csészét is felszedjük, mert egy biztos, nem a nyers betonra szokták rakni, na jó, mondjuk úgy, hogy házgyári állapot szerint mindig van alatta valami. A legtöbb esetben linóleum, ha már csináltak felújítást, akkor jobb esetben járólap, de végülis teljesen mindegy mi van a csésze alatt, azt csak úgy lehet felbontani, ha nincs ott a WC csésze.

%-os esetet nem szeretnék mondani, hogy mennyi WC csészét sikerült felszednünk sérülés mentesen, maradjunk annyiban, hogy vagy sikerül vagy nem. Nézzünk meg, hogy eddig panel lakásokban milyen szerelésekkel találkoztunk aminek a vége az lett, hogy össze kellett törni a csészét.

- Le van cementezve/betonozva, van amikor vízüveges cementet használtak, az olyan kemény lesz mint a beton.

- Le van csavarozva, de úgy, hogy a csavar feje belesüllyed a porcelán lukába és még bele is van rohadva a tiplibe.

- Le van csavarozva, és még szilóplaszt "ágyba" van beleragasztva, ezzel csak az a baj, hogy a szilót fel kéne tudni vágni.

- Nem megfelelő szilóplaszt használata! A legjobb a szaniter, véleményem szerint abból is a legjobb a színtelen! De nagyon sokan olyan brutális erős ragasztót használnak, hogy pengekéssel/szikével pozícióban szinte esélytelen a felvágása.

- A WC csésze lefolyó csonkját építési ragasztóval beleragasztják a PVC tokba.

A fentiek közül teljesen mindegy melyik esettel találkozunk, jó eséllyel a WC csészét össze kell törni. Ilyenkor kell venni egy ideiglenes létező legolcsóbb csészét mert valaminek kell lennie! Ha nem szeretné, hogy a végleges akár 50-60.000 Ft-os csészéje koszos legyen vagy akár még drágább! Oké értelem szerűen léteznek olcsóbb csészék is, De ha a lentebbi képeket megnézi, hogy felújítás végére, hogy fog kinézni, senki nem fogja azt úgy eltakarítani mintha teljesen új lenne!


Az, hogy a WC csésze takarítása kinek a feladata lehetne vitatkozni, DE szerintem teljesen felesleges, mert mindenkinek meglesz a magyarázata, hogy miért nem neki, és akik ezt a kosz hozzák össze leginkább a kőművesek, burkolók, festők.
A vödröket ki kell mosni, ha tetszik, ha nem, és a képeken látható kosz nem egyik napról a másikra lesz olyan, hanem folyamatában az akár fél vagy akár 1 éves felújítás végére, mert igen, van, hogy egy panel lakás felújítása is eltarthat addig, de most ezeknek az okaiba ne menjünk bele.

100 szónak is egy a vége, míg a felújítás nem jut a szerelvényezési szakaszba addig a régi csésze legyen beszerelve vagy egy ideiglenes. És, ha már a festő sem jön vissza javítani stb. Utána szerelvényezésnél kerüljenek fel a végleges szaniterek!

Mindenkinek jobb, ha az új dolgokra nem kell vigyázni, takargatni, vagy éppen takarítani.

Volt olyan tulajdonosunk aki nem fogadta meg a tanácsunkat és a felújítás végén ott sírt szerelvényezésnél, hogy neki most kell egy új csészét vennie, de, hogy ez milyen drága volt...

Amikor mi teszünk egy javaslatot, nem azért szoktuk mert azt szeretnénk, hogy többet fizessen, hanem mert tudjuk mivel fog jobban járni.
Szerző: Závodszki Dániel

Budapest összes kerületében vállalunk vízszerelést, profi vízvezeték szerelő csapatunk áll rendelkezésére! 1 kerület, 2 kerület, 3 kerület, 4 kerület, 5 kerület, 6 kerület, 7 kerület, 8 kerület, 9 kerület, 10 kerület, 11 kerület, 12 kerület, 13 kerület, 14 kerület, 15 kerület, 16 kerület, 17 kerület, 18 kerület, 19 kerület, 20 kerület, 21 kerület, 22 kerület, 23 kerület.

Várjuk hívását!

 

Ajánlott Cikkek

Nem jön meleg víz a bojlerből

Indította Admin

Egyre több belvárosi, régi bérű épületben térnék át a használati meleg víz előállításánál a villanybojlere! Ennek talán az az egy egyszerű oka van, hogy a fővárosi kéményseprői vállalat, egyre több kéményt minősít használhatatlanná, vagy veszélyesé, ami fel kéne újítani, ki kéne béleltetni! De ez elég horribilis összegekre rúg! Így van egy egyszerűbb,  leginkább olcsóbb, de nem biztos, hogy jobb megoldás! Mégpedig a villanybojler felszerelése!

Viszont ez új hibákat is

Fűtési rendszer tisztítási tévhitek

Indította Admin

Fűtési rendszer tisztítási Tévhitek!

Egyre többen foglalkoznak fűtési rendszer tisztítással, de sajnos az esetek többségében NEM végeznek szakszerű tisztítást! Természetesen a nem szakszerű fűtési rendszer tisztításért, mondhatni, hogy a piaci ár kevesebb mint a feléért is megcsinálják!!! Gondolom senkinek sem kell mondani, hogy ami olcsó, nem feltétlenül azt kapjuk amit szeretnénk (tisztelet a kivételnek).

Szakszerűtlen munkavégzés:
A fűtési rendszerre egy

NYITVA TARTÁS

Indította Admin

Családi vállalkozásunk két részből áll. Van egyszer a kivitelés ami vízszereléssel, fűtésszereléssel, csatornaszereléssel és duguláselhárítással foglalkozik!

Kivitelezéssel, kérdésekkel, munkamegrendelésekkel kapcsolatban lehet keresni:

Závodszki Zoltánt

Minden nap 8:00-20:00-ig lehet TELEFONÁLNI

Hívjon Bizalommal!
Tel: 20/491-79-49, 70/907-34-40

Székhelyünkön egy pi