Legutóbbi hozzászólások

Oldalak: [1] 2 3 ... 10
1
Leírások, cikkek / Beépített WC tartály létesítése tégla épületben
« Utolsó üzenet: írta Admin Dátum 2020.Január.17 - Péntek 11:58:15 »
Most kivételesen nem panelban kértek fel minket arra, hogy létesítsünk beépített WC tartályt, hanem egy 13. kerületi Váci úti téglaépítésű lakásban!

Volt egy nagy fürdő amiben bent volt minden, fürdőkád, mosdó, WC, mosógép és még a strang is itt húzódott, az egyik sarokban. A megrendelő kérése az volt, hogy a WC legyen átrakva egy másik helyiségbe, mégpedig a fürdő mellett lévő spejzt áldozná fel, hogy oda kerüljön a WC, és ha megoldható legyen beépített WC tartály létesítve!

Mikor tudunk egy régi bérű tégla épületben beépített WC tartályt létesíteni?

Abban az esetben, ha a lakásban már található WC! És ez után jönnek az olyan dolgok kérdések, alternatív útvonalak amit a helyszín határoz meg van, hogy csak bontás után! Ez mit is jelent pontosan?!

De előbb nézzünk egy réteg rendet amikkel mi szoktunk találkozni!

- Van egy beton födém ami elválasztja a 2 szintet egymástól.
- utána a legtöbb esetben be van gerendázva a szint, keresztben vagy hosszában, és salakkal fel van töltve
- van, hogy a gerenda fölé is érhet a salak 4-8 cm-rel, vagy akár többel.
- és következik a teherhordó aljzat beton, amire kerülnek a járó lapok, bizonyos épületeknél NINCS ez a teher hordó beton, hanem a régi metlaki köveket egy félszáraz misungos anyagba ültették bele!

Ezen rétegek összes vastagsága 40-80 cm vastagság között ingadozhat!

Nekünk minden esetben vissza kell bontani a függőleges lefolyó strangig, addig a pontig ahol a lefolyó Y-nal bejön a lakásba! Erre azért van szükség, hogy lássuk, hogy a födémben mennyi lehetőségünk van magasságban, mert ahogy távolodunk a strangtól a lefolyó lejtetése miatt egyre közelebb fogunk kerülni a padlószinthez, ha régi vas vagy esetleg eternit lefolyó van, megéri jóban lenni az alsó szomszéddal és megbeszélni vele, hogy legyen kicserélve a födémben az Y ág és még kb fél, 1 méter cső, ezzel mi tudunk javítani a saját lakásunkba beérkező lefolyó szintjének a magasságán, és nem utolsó sorban, biztonságossá tesszük az épületet, is, és elkerüljük a későbbi bontást! Mert az ólom, vas és eternit lefolyónál nem az a kérdés, hogy kilukad e, hanem az, hogy mikor!

Szóval mikor már megtudunk indulni a lefolyóval, addig tudunk a vezetékkel a padlóban maradni, míg a lefolyó vastagsága még nem lóg ki a talajból VAGY nem találkozunk egy vasbeton gerendával, ha a vasbeton gerendába akadunk, és arra tesszük a csövünket, garantáltan ki fog lógni a padlóból a cső!

De ilyenkor mit lehet tenni?

Hát gerendát nem túl szerencsés elvésni, és benne a vasakat elvagdosni! ilyenkor vagy vissza kerül ugyan oda a WC ahol volt és elfelejtjük az áthelyezési terveinket VAGY megkeressük a legközelebbi oldalfalat, elmegyünk odáig felugrunk a gerenda fölé a fal mellett is kifog lógni a cső a padlóból, de azt már el lehet rabicolni/falazni. Ezt addig tudjuk míg a megfelelő lejtetés mellett nem emelkedik a lefolyó cső közepünk 22 cm fölé! Mert a beépített WC tartály lefolyó csőközepe 22 cm-en van. Legalább is a TECE tartálynak amit szereltünk ott volt! Szóval jöhet a rabicolás és eltudunk jutni az oldalfalon a WC új helyéig! DE ez csak abban az esetben járható út, ha úgy tudunk haladni az oldalfalon, hogy NEM KERESZTEZÜNK kéményt vagy ajtónyílást! Kéményt nem vésünk át! És ajtónyílásnál SE bukunk vissza bukunk vissza a padlóba és újra ki! Szóval vannak esetek, hogy nem oldható meg az áthelyezés de ahhoz nagyon messzire kéne tenni, hogy ne legyen megoldható!

És egyébként túl messzire sem célszerű rakni az új WC-t mert ahogy nő a strangtól a WC távolsága úgy nő vele a dugulás esélye is, főleg, ha vízszintesen forgolódik sokat az ember! És a 90 fokos vízszintes fordulást is érdemes 2 db 45 fokos idommal össze rakni. És egy bizonyos távolság felett ne feledkezzünk meg a vákuumról sem! Nem megfelelő méretű vagy ledugult szellőző vezetéknél nem fog tudni elegendő levegőt beszívni a lefolyó, és ilyenkor a vákuum kiránthatja a bűzzárat azon szifonokból ahol kicsi a víztömeg és megjelenik a csatornaszag! Így a WC-hez célszerű bizonyos távolság után légbeszívó szelepet beépíteni!

De a kis kitérünk után térjünk vissza a már megcsinált munkánkra!

A fürdőszoba fel lett bontva, megválasztottuk a megfelelő útvonalat, DE annyi nehézségbe futottunk bele, hogy pont a padló fölött a sarokban ment egy fűtéscső, ez kapott faltól falig 1 fali hüvelyt, mert az új WC helyiség mindkét oldalán áthalad a fűtéscső, így a WC-t nem kell bontani, ha cserélni szeretnék a csövet, csak két oldalról rábontani és kihúzni a fali hüvelyből!

Tartályból csak és kizárólag TECE-t szerelünk! Nekünk ez egy bevált tartály, és a minősége is kifogástalan. Még arra is oda figyelt a gyártó, hogy a tartály szerkezetre előre rá raktár a dryvit hálót, ráadásul nem csak előre, de hátra is! És ettől függetlenül minimum 4 ponton fel kell rögzíteni tiplivel és csavarral is!

Nézzük hát meg a tartály szerkezetet:



A hátfalon nagyon rossz állapotú volt a vakolat így azt levertük, feltettük a szamárvezetőt és újra vakoltuk a WC háta mögötti részt!






Miután a vakolás megszáradt felkerült a tartály szerkezet az összes létező üres teret kitöltünk ytong-gal és csemperagasztóval, mert KI KELL teljesen mindegy, hogy ki mit mond, vagy ír! A tartályt úgy ki kell tömni, mintha egy tömör fal lenne az egész! Miután megvan a tömör falunk jöhet rá egy vagy két réteg gipszkarton esetleg 5 cm vastan ytong és a csempe.

Mi az 5 cm-es ytongot választottuk mert a fűtéscső továbbra is útban volt, és a fali hüvely nem lóghatott ki a csempe síkből!



Itt már épül az 5 cm-es ytong fal, több kép nem készült, mert elfelejtettünk készíteni, de a lakást 1 hét újra vezetékeltük nyomóra és lefolyóra egyaránt! És úgy, hagytuk ott a lakást, hogy volt 1 vízvételi lehetőség, és egy ideiglenes fali WC csésze fel lett téve!

Az 1 hétbe úgy fértünk bele, hogy azért a tulajdonos előre dolgozott nekünk és leszerelvényezett, és a csempét vakolatot leverte nekünk! Csak a WC felfalazása száradási időkkel beállítással majdnem 3 napot vett igénybe!

Ha Önnes is tetszett ez a kis leírás és ahogy dolgozunk, ne habozzon minket keresni!
2
TECE piszoár, vizelde rendszerek és alkatrészek / TECE infra vizelde szelep, rozsdamentes acél, 12V
« Utolsó üzenet: írta Admin Dátum 2019.November.18 - Hétfő 15:26:10 »
Így az egész készletet akkor érdemes megvenni, ha a meglévő egységben nem beazonosítható a hibás alkatrész, vagy tényleg több alkatrész is tönkre ment!


A termék ára: 120.500,- Ft / db /

Jelenleg raktáron van: 0 db (csak rendelésre!)

Szállítási idő várhatóan: 1 hétnél több

A terméket a következő cikkszámon ismert: 9.242.352

Kérdés esetén kérem írjon vagy hívjon!

tecewctartaly@gmail.com

06301940726






3
TECE beépített WC tartály alkatrészek / TECE tolórudak párban
« Utolsó üzenet: írta Admin Dátum 2019.November.18 - Hétfő 15:13:19 »
A tolórudakat leginkább akkor keresi az ember, ha kilopják a tartályból vagy hiányos a csomagolás esetleg, ha rossz méretre vágja le a szerelő! Eltörni szinte lehetetlen!

Beállításnál arra kell egyedül figyelni, hogy annyit törjünk/vágjunk le belőle, hogy ha óvatosan koppanásig betoljuk, és kiemelkedik a leeresztő szelep, a WC tartály hátsó falához, ne érjen hozzá a tolórúd!

Cikkszáma: 9.820.022

Ára: 2.500,- Ft/szett, AAM

Kérdés esetén kérem, írjon vagy hívjon!

tecewctartaly@gmail.com

06301940726


4
TECE beépített WC tartály alkatrészek / TECE működtető blokk
« Utolsó üzenet: írta Admin Dátum 2019.November.18 - Hétfő 15:03:08 »
A belső víztiszta plexi belső felére van felpattintva. Ez az egység tartja a tolórudakat, ebből kifolyólag össze köti a leeresztő szelepet a nyomólappal, és ahogy nyomkodjuk a nyomólapon lévő gombokat, úgy mozog a blokkban lévő 2 "kis" kampó, ami emelgeti az öblítő szelepet. Az esetek 99%-ban lakossági szférában soha nem fog eltörni, normális használat esetén! Viszont sokkal nagyobb veszélynek vannak kitéve a közös használatú WC-kben, plázákban, sportcsarnokokban, kórházakban. Ahol mindennel nyomkodják a nyomólapot amivel csak éppen tudjak, ököllel, esernyővel, lábbal. És, hát ha túl nagy erőhatás éri, a műanyag alkatrészek el fognak törni!

Cikk száma: 9.820.016

Termék ára: 5.400,- /db  AAM

Kérdés esetén kérem írjon vagy hívjon!

tecewctartaly@gmail.com

06301940726


5
TECE beépített WC tartály alkatrészek / TECE Víztiszta belső plexi (fröccsenés gátló)
« Utolsó üzenet: írta Admin Dátum 2019.November.18 - Hétfő 14:47:45 »
Érdekes mód ez az alkatrész, a TECE tartálynál sokkal fontosabb, hogy sérülés mentes legyen, és, hogy egyáltalán meglegyen, mint a többi vetélytársnál! Míg pl.: a geberit tartályoknál az öblítőszelep felett lévő egység ami tartja a tolórudakat, amiket mozgatunk a nyomógombokkal, a tartály hátába és az első fröccsöntésbe támaszkodik! Addig a TECE-nél a víztiszta első plexire szereltek fel mindent, ami az öblítőszelepet működtető blokk, ez tartja a tolórudakat!

Amennyiben ez a víztiszta plexi lap eltört, nincs meg, a WC tartály használhatatlan lesz!

Cikkszáma: 9.820.017

Ára: 16.000,- Ft

Kérdés esetén írjon e-mail-t, vagy hívjon!

tecewectartaly@gmail.com

06301940726


6
Leírások, cikkek / Nem jön meleg víz a bojlerből
« Utolsó üzenet: írta Admin Dátum 2019.Február.25 - Hétfő 20:51:37 »
Egyre több belvárosi, régi bérű épületben térnék át a használati meleg víz előállításánál a villanybojlere! Ennek talán az az egy egyszerű oka van, hogy a fővárosi kéményseprői vállalat, egyre több kéményt minősít használhatatlanná, vagy veszélyesé, ami fel kéne újítani, ki kéne béleltetni! De ez elég horribilis összegekre rúg! Így van egy egyszerűbb,  leginkább olcsóbb, de nem biztos, hogy jobb megoldás! Mégpedig a villanybojler felszerelése!

Viszont ez új hibákat is hoz magával, bár közel sem annyira költségeset, mint pl.: fali gázkazánt javíttatni!

Az egyik ilyen, hiba mikor nem jön a csaptelepen a meleg víz!

És ez alatt nem azt értem, hogy folyik de nem meleg! Hanem, amikor megnyitom a vizet, esetleg van egy pillanatnyi nyomás 1-5 másodpercig és utána egyáltalán vagy csak nagyon vékonyan jön a víz!

Ez nem más mint, hogy valahol eldugult a vízhálózatunk!

Ezt házilag is kilehet deríteni, hogy hol van a dugulás vagy legalább is lehet szűkíteni a probléma okát!

Vegyük példának, hogy szeretnénk mosogatni, megnyitjuk a meleg vizet, és hoppá, nem jön ki a csapon a meleg víz! Egyből NE essünk pánikba! Na jó kicsit azért lehet pánikolni, de ne nagyon :) . Szóval nem jön a víz! Ugyan azon a csaptelepen megpróbáljuk kinyitni a hideg vizet! Amennyiben jön a hideg rendesen, akkor az a hiba már is ki lett szűrve, hogy nem a csaptelep végén lévő perlátor dugult el!

Szóval jön a hideg víz, ebben az esetben megnézzük a lakásban egy másik csaptelepet is, hogy azon, hogy jön a víz, ebben két példa is lesz majd!

A., verzió: jön mind a két állásban van megfelelő mennyiségű hideg és meleg víz is. Ebben az esetben már is tudjuk, hogy nem a bojler dugult el, hiszen akkor sehol nem lenne meleg víz! Így csak a konyhai csapnál lehet a dugulás, vagy a sarokszelepnél, esetleg a flexibilis csőben, vagy ha 1 karos a csaptelep, akkor a kartusban!

B., verzió: itt sincs meleg víz, egyáltalán vagy csak pár másodpercig jön és elgyengül a nyomás! Itt is további lehetőségek lépnek be!

B/1 a falban a meleg vizes cső dugult el, talán ezt a legnehezebb megoldani, mert falon belüli szerelés esetén ritkán lehet megoldani bontás nélkül!

B/2 és általában ezzel van a baj, eldugul a bojler hideg víz oldalára feltett kombinált szelep vagy ha jobb esetben van nyomáscsökkentő akkor az! Esetleg a bojler betáplálásáért felelős csap! Ez esetben érdemes a nyomáscsökkentőt és a kombinált szelepet egyszerre cserélni!

Nálunk így néz ki ezeknek a cseréje:





Miért van szükség nyomáscsökkentőre?

Azért mert a bojlerek 8 BÁR nyomásig vannak hitelesítve! Van egy kombinált szelep ami 6 BÁR-nál elkezd csöpögni, ergó elengedi a többlet nyomást, és visszacsapó szelepként is működik, de mi van akkor, ha ez a kis szelep tönkre megy? Eldugul és a táguló víz többlet nyomását nem tudja elcsepegtetni?

Ebben az esetben a melegedő víz hőtágulásából eredő nyomás, simán szétrepesztheti a tartályt vagy kikezdi a tartály fenekén lévő tömítést, és a burkolat alól elkezd folyni a víz! Ilyen esetekben 98%, hogy bojler csere lesz a "javítás" vége! Esetleg rosszabb esetben a falban lévő gyenge pontoknál okozhat csőrepedést!

NE várja meg, hogy így járjon! Inkább kérje meg a szerelőjét, hogy tegyen be nyomáscsökkentőt! Vagy egyszerűbb, ha minket kér meg :)
7
TECE beépített WC tartály alkatrészek / TECE Base matt króm nyomólap
« Utolsó üzenet: írta Admin Dátum 2019.Február.11 - Hétfő 15:21:14 »
TECE Base matt króm nyomólap

A termék ára: 19.800,- Ft / db /

Bármilyen kérdéssel kapcsolatban e-mail-ben keressen: tecewctartaly@gmail.com


A leggyakrabban a vízzel érintkező alkatrészek mennek tönkre, viszont a nyomólap belső része is folyamatosan egy enyhén párás közegben van éveken keresztül! Így azok a műanyagok is fáradnak, és a helytelen használat bőven elég, hogy eltörjön! A nyomólap mögött megtalálhatóak a tolórudak, ebből még nem láttunk töröttet, viszont van egy kampó ami amihez rögzül a tolórúd, az még van, hogy elszokott törni.

A kép nem igazán adja vissza a króm hatást, de annak számít a nyomólap!

Termék cikkszáma: 9.240.402





8
Leírások, cikkek / Csőrepedés elhárítása, ötrétegű csövön!
« Utolsó üzenet: írta Admin Dátum 2019.Február.06 - Szerda 18:28:21 »
Az ötrétegű csöves szerelési technológiánál, olyanba futottunk bele amivel szerintem csak 10-15 évente lehet találkozni, vagy talán még ritkábban! De, hogy érdekes legyen teszek egy kis kitérőt!

A leggyakrabban olyan csőtöréseket kell elhárítanunk, mikor az ötrétegű csövet, vagy egyáltalán bármilyen nyomócsövet elfúrnak a falban! Itt nincs mit szépíteni vagy emberi hanyagságból adódik vagy csak sima balszerencse!

Viszont ha megnézik ezt a képet:


 

Konkrétan az látható, hogy a nyomás kitolta a presszes idomot a csőből! Pedig lehet látni, hogy le van presszelve a kötés, és a cső megfelelő mélységig bele volt dugva az idomba! Így 2 dolog elképzelhető:

- selejtes volt az idom! Talán ez a legvalószínűbb!
- mivel ez 1 panel épületben volt, nem elképzelhetetlen az "extrém" nagy nyomás, és egyszerűen a rendszer leggyengébb pontján csőrepedés keletkezett!

Az idom márkája egyébként melscher presszes idom volt! A biztonság kedvéért az összes ilyen idomot kivettük és nekünk is vannak/voltak ilyen idomjaink, de ilyet többet biztos nem fogunk beszerelni!

Lehet, hogy tégla épületben, vagy olyan helyen ahol jóval kisebb a nyomás, lehet, hogy nem lett volna probléma több évtizeden keresztül, de Mi nem szeretnénk próbálkozni!

A csőrepedést minimális bontással megtudtuk csinálni, igaz egy kicsit több munkával, hisz kivettük a rendszerből az összes ilyen idomot!

Csőrepedést viszont nem csak ötrétegű csöves rendszeren végzünk, hanem szinte lehet bármilyen technológiával a rendszer kiépítése, valamelyik csapatunk biztosan fog tudni Önnek segíteni!
9
Leírások, cikkek / Beépített WC tartály létesítése panelben 2.0
« Utolsó üzenet: írta Admin Dátum 2019.Február.01 - Péntek 11:23:55 »
Korábban már volt egy cikkünk, hogy milyen egy beépített geberit wc tartály beszerelése panelben, de most nézzük, meg a 2.0-as változatot! Mert megszaporodtak az olyan érdeklődések, hogy be lehet e szerelni az ilyen tartályokat panelban?! Amennyiben a rövid válaszokat szereti: IGEN, a számunk 06204917949 / 06709073440

Viszont, ha érdekli a munka menete és néhány ok-okozati összefüggés, megpróbálok úgy összegyűjteni párat, milyen kérdésekkel fordulnak hozzánk az érdeklődök!

Panelba beszerelhető e a beépített wc tartály, és mik a nehézségek?

Igen beszerelhető*! A nehézség meg maga a panel mint épület típus jelenti! Egyiket sem úgy találták, ki, hogy könnyű legyen a WC-be bevarázsolni egy beépített WC tartályt!

*ez függ attól is, hogy a régi WC hátfalhoz képest mennyire helyezkednek el közel a nyomó és lefolyó csövek!
Hol helyezkedik el a központi szellőző.
Alapból mennyire mély a wc helyiség maga
Milyen kompromisszumokkal képes együtt élni a megrendelő a beépített wc tartályért cserébe, de minden esetben kell, de előfordul!

Miért is?

Azért mert az összes panel épületben, hátsó kifolyású WC csészékre lettek kiépítve a lefolyó strangok! Ami röviden annyit tesz, hogy a szennyvíz a csészéből, hátrafelé indul el! Átmegy egy szerelvényfalon és leggyakrabban egy T idommal csatlakozik a strangba, de ezt mind úgy, hogy a WC csésze és a strang között kb fél távon betettek két darab 45' léptetést lefelé. De ezek a léptetések az esetek 98%-ban nem mennek le talajszintig, így magasan marad a lefolyó!

Talán a panelok 1-2%-ban van olyan, hogy olyan alacsonyra hozták a WC ágvezetékét, hogy padlón van, és ha beállítjuk a meglévő padlószinthez a méter vonalat, akkor bele tudunk fordulni a lefolyóba!

A beépített WC tartályoknál a távozó szennyvíz először lefelé indul meg! egy 90' könyök idommal!

Elég csak a lefolyóhoz hozzá nyúlni?

Biztos, hogy NEM! A vízórák az esetek 99%-ban alacsonyra vannak helyezve! Ezeket fel kell hozni 150 cm- magasra! És a lakáshoz tartozó MÉRT nyomóvezeték van a legközelebb a WC hátfalhoz, így azt ki kell venni és betenni a strangok mögé! Így, ha szeretne beépített WC tartályt, az magában hordozza a fürdő WC teljes felújítását!

Meddig nem lehet használni a WC-t?

Hát ez 1 nagyon jó kérdés, azt mondanám kb. 1 hétig! Ha hétfőn kezdünk  kb.3 nap a Mi alapszerelésünk! utánunk jöhet egyből a burkoló, felkerül 1 réteg gipszkarton, csempe, fugázás, Elég csak a WC hátfalat megcsinálni, hogy vissza tudjuk tenni a WC-t! Ez kb 2 nap, ha nem kapkod a burkoló! akkor már péntek van, hétvégén szárad, és hétfőn ott tudunk lenni és feltudjuk tenni a WC-t!

Van szükség személyes megnézésre megbeszélésre?

Igen van! Ez nem egy csaptelep csere! Vagy 1 tömítés csere! A szakértelmen kívül szükséges, hogy a megrendelő és a kivitelező "szimpatizáljanak", ha egy megrendelővel Mi nem szeretnénk dolgozni, arra is van példa! Ritka de nem lehetetlen!

De akkor most ezt nézzük is, hogy képekben milyen egy ilyen strang kivágás, és még is mire lehet számítani!


Első lépésnek van egy, eredeti állapot!


Elkezdjük a bontást, de még bent van az eredeti lefolyó, és a régi vízóra helyek


A kivágott lefolyó folyamatát nem volt, időnk fotózgatni, mert hullik a nyakunkba, kezünkre a pisi,kaki, így a már beszerelt új ág, padlószintre süllyesztve!


A tartályt hip-hop be is állítottuk, és nézzük csak meg, hogy a gyári indító idom merre is szeretne menni?! Hát persze, h lefelé!


A vízórákat a tartály takarása miatt, 150 cm-re fel kell hozni!


Így, hogy ki lett vágva az ág, megfelelő a magasságunk is, nézzük, hogy mennyit jött előre az új falsík, a régihez képest! Ebben az esetben kb 10-12 cm volt!


És akkor itt már be is van szerelve véglegesen! Igaz ezen a képen a nyomó vezeték még nincs belekötve, de az is kész lett ;)




A képek mobil AMP verziónál nem jelennek meg!
10
Leírások, cikkek / Vízszerelés Budapest
« Utolsó üzenet: írta Admin Dátum 2019.Január.28 - Hétfő 16:40:40 »
A vízszerelés az életünk! Ezért vállalunk vízszerelést Budapesten!

Ami Önnek esetleg kihívást jelent, vagy csak nincs kedve vele foglalkozni, azt Mi szakszerűen, a lehető leggyorsabban, el fogjuk hárítani! Legyen szó egy szifon cseréről vagy akár egy nagyobb vízszerelési munkáról!
Szakmunkás életünk elég sokáig visszanyúlik, és már a második generációnk is azon van, hogy a lakosság szolgálatába állva, oldjuk meg a problémákat!

A történelmünket hanyagoljuk kicsit és nézzük meg, hogy még is, hogy dolgozunk, és, hogyan is történik meg az első kapcsolatfelvétel.

Legelső körben nem árt, ha egy szakipari munkást, megtalál a megrendelő, ez esetben éppen Ön!
Ez a leggyakrabban ajánlási úton következik be, DE majdnem ugyan ennyire fontos az interneten való megtalálhatóság, és nagy valószínűséggel arra a kifejezésre talált meg bennünket, hogy vízszerelés vagy vízszerelés Budapest!

A lényeg a lényegben megtalált, bennünket! így már csak az marad hátra, hogy felhív bennünket! De, hogy ne legyen annyira egyszerű a dolog, ez történhet kétféle képen is:

-   Hív minket a megtalál vagy megkapott telefonszámon!
-   Küld nekünk 1 SMS-t, hogy kérne egy visszahívást, mert vízszerelési munkát szeretne megbeszélni, egyeztetni, ez esetben a kommunikáció kicsit lassabb, de a várt végeredmény biztos nem marad el! Fogunk telefonálni!

Az első mód, a hívás, talán célravezetőbb és gyorsabb! Elég sok ügyfél megdicsér minket, hogy legalább mi felvesszük a telefont! Igyekszünk és 95%-ban fel is vesszük, DE, és itt is van egy DE, ez nem maradhat ki, van, hogy családi ház, felújítást, panel lakás felújítást csinálunk és hát a munka oroszlán részét is Mi csináljuk! Ami pedig a vésés, és, ha megy 1-2 makita vésőgép ott nem fogjuk meghallani, ha csöng a telefon vagy éppen rezeg!

 De ennyire ne bonyolódjunk bele. Eljutunk odáig, hogy élő emberrel tud beszélni, elég kicsi eséllyel fogjuk lerázni! És ami még fontosabb NEM diszpécser szolgálattal fog beszélni, ezt GARANTÁLHATOM! Viszont van olyan szakipari munka amit nem mi végzünk személy szerint, mint pl.: duguláselhárítás, gázszerelés, fűtés rendszer tisztítás, SOS vízszerelési gyorsszolgálat.
Ezekre vannak partnereink, akik ugyan olyan jól, elfogják látni a munkájukat, mintha csak Mi vízszerelő Budapest-i csapat mennénk ki!

Szóval, létre jön az élő telefonos beszélgetés, illedelmesen köszönünk, attól függetlenül mekkora a hatásszünet be is mutatkozunk!

És megkérdezzük az ügyfelet, ha éppen nem mondaná magától, hogy miért is keresett bennünket? Ebben a szakaszban töltünk el elég sok időt, mert elkezdődik egy activity amit Mi személy szerint nem bánunk, hisz ebből élünk és minden ügyfél érdemel egy kis időt! Van, hogy az ügyfélnek nem jutnak eszébe a szavak, vagy éppen nem ismeri a speciális kifejezéseket!
Így nézzünk 1-2 élő példát! Ha valaki esetleg magára ismer, vagy volt már az ügyfelünk, vagy csak a véletlen műve :)

Bejövő hívás (wc tartály javítás):

Kedves Závodszki Úr csöpög a WC tartályom!

Mikor tudna kijönni megjavítani? És, hogy ez mennyibe fog kerülni?!

Ilyenkor a vízszerelési képesség új sebességeket képes elérni agyban és hát muszáj visszakérdezni, hisz, ha kimondunk 1 árat ennyi információ alapján, vagy nagyon túl lőjük az összeget, és ránk csapják a telefont és ugrott a munka vagy alul vállaljuk, és akkor a munka után jön, hogy hát nem is ennyit mondod telefonba!

Így jönnek a beugratós kereszt kérdések sorban:

-   Falon belül vagy kívül van a WC tartály?
őszintén szólva nem szeretnék senkit megbántani, de volt, hogy ennél a kérdésnél elakadtunk és nem kaptunk választ, de van, hogy tovább kell kéredzni pl.: látja e a WC tartályt magát vagy csak gombokat? Ebből már azért ellehet találni. Vigyük végig a példát, így az ügyfél azt mondja, hogy látja a WC tartályt. következő kérdés:

-   Hol van a WC tartály? Itt olyan választ mondjuk még nem kaptunk, hogy a WC-ben :D , de gyorsan mondjuk a lehetőségeket: felül és madzaggal lehet lehúzni? NEM. Akkor középmagasan van? NEM Akkor ezek szerint alacsonyra van szerelve?! IGEN, ilyenkor lehet hallani a megkönnyebbülést, hogy jó úton haladunk, de ennyi még nem elég 1 ajánlatra!

-   Szóval a WC tartály össze ér a WC csészével, vagy van közte némi távolság? Nincs közte távolság! Akkor ez monoblokkos WC tartály lesz! Igenám, de lehet további kérdéseket feltenni!

-   A WC tartály anyaga, műanyag vagy porcelán? Ha műanyag van, létezik olyan is, fontos a márka! Ha porcelán, akkor nem mert a geberit szett 98%-os eséllyel beszerelhető lesz! Kiderül, hogy porcelán a tartály! Szuper az anyag minősége ki is lett választva (geberit)! DE, következő kérdés:

-   Lát e egy vékony flexibilis csövet, a tartály oldalán ami csatlakozik egy „valamihez” (sarokszelephez) a falon? Vagy, ha nem a tartály mellett látja a tartály alatt van? Ez azért fontos, mert 2 fajta töltőszelep van! Ennél a példánál, hogy ne bonyolítsuk túl, felül látja a megrendelő a flexicsövet! Jöhet egy merészebb kérdés, és itt már csak az fog tudni válaszolni aki érez magában némi ügyességet:

-   Le tudja e venni a WC tartály tetejét? NEM

Rendben, itt azért már Mi is érezzük, hogy hol a határ, gí elmondjuk nyugodtan a megrendelőnek, hogy mire számíthat, milyen alkatrészekkel fogunk készülni, és ez előre láthatólag mennyibe fog kerülni! Ennyibe és annyiba, ÓÓÓ, jó szuper jöjjenek!

Mikor tudnának kijönni?

Ilyenkor elő kell venni a „kisokost” ami a notesz, ami beosztja az időnket! Elkezdjük felsorolni, hogy milyen lehetséges időpontok közül lehet választani, és megpróbálunk közös nevezőre jutni! HA valamilyen oknál fogva nem sikerülne, akkor sincsen probléma, a hiba forrása fel van tárva, és akkor tudunk ajánlani egy nagyon ügyes partnert! Aki lehet hamarabb, vagy az ügyfél által kért időben ki is fog tudni menni!

Valamiben végül megegyezünk és elköszönünk egymástól!

Ez a kérdez felelek játék igaz szinte az összes telefonbeszélgetésünkre! Ettől ne ijedjen meg és ne  kezdje el kitörölni a telefonszámunkat! Ha valamire nem tud vagy éppen valamiért nem szeretne válaszolni nyugodtan mondja meg, nem fogjuk kinevetni! És nem fogunk ezért csúnyán sem nézni, még akkor sem, ha éppen nem lát bennünket a vonal másik végén.

Szóval ha csöpög valami, nem jó valami a fentebb leírt kis történetet, végig csináljuk a következő esetekben:

-   mosdó szerelésnél
-   wc tartály javításnál
-   wc csésze javításnál
-   fürdőkádnál leeresztő szelep javítás (ez is egy jó történet)
-   mosdó szifon cserénél, javításnál
-   mosogató szifon cserénél, javításnál
-   mosógép bekötésnél
-   mosogatógép bekötésnél
-   csaptelep javításnál (bár ritka már a javítható csaptelep)
-   csaptelep csere
-   sarokszelep csere
-   mosdó dugulás
-   mosogató dugulás
-   wc dugulás
-   kád dugulás

És még jó pár dolgot felsorolhatnánk, de szerintem elég lesz ennyi is!

Szóval vízszerelési probléma esetén nyugodtan keressen minket, és ha ugyan annyira ismer minket, mint a többi vízszerelőt a találati listából, akkor válasszon inkább minket! Nem fog csalódni!
Oldalak: [1] 2 3 ... 10