TECE sarokszelep cseréje, az új szelepre, adapterrel együtt  (Megtekintve 52 alkalommal)

Nem elérhető Admin

  • Tulajdonos
  • Közép haladó
  • *****
  • Hozzászólások: 232
  • Mindenes
    • Vízszerelő Budapest
TECE sarokszelep cseréje, az új szelepre, adapterrel együtt
« Dátum: 2024.Március.29 - Péntek 13:47:06 »
Sok szerelő és megrendelő életét keserített meg a régi típusú sarokszelep, a termék található KATT a termékért, ne ezt a terméket a TECE végleg megszüntette és a raktáron lévő alkatrészek is kifogytak, így már csak az új lesz beszerezhető, és egyben beszerelhető!

De akkor nézzük is azt a rövid leírást, hogy miért kukázta a TECE a régi sarokszelepet:

- Azért, mert a műanyag 3/8" műanyag hollandija, nagyon nőiesen fogalmazva és szar minőségűre sikerült, és mikor a töltő szelepre vissza kellett csavarni előszeretettel, nyílt szét, deformálódott, vagy vágott magának új mentet a műanyag hollandiban.

- A második a pici tengelyen lévő gumitömítés, előszeretettel vágódott el, és igaz gyári tömítést lehetett volna hozzá rendelni, az senkinek nem volt, még konkrétan nekünk sem, de ezt egy sima lapos 3/8" hollandiba való lapos tömítéssel lehetett orvosolni, ha a szerelő akarta, és nem javasolta a tartály kibontását.

És akkor nézzük meg képen, hogy a régi sarokszelep, hogy csatlakozott a töltő szelepre:Az új sarokszelep, most szerencse vagy sem, DE 1:1-ben nem szerelhető be, hanem kell hozzá egy réz adapter. De ha úgy nézzük a mai világban örüljünk, hogy van rá megoldás és nem kell a tartályt kibontani, és gyári alkatrészekkel szakszerűen meglehet csinálni a javítást!

Ez egy nagyon pozitív dolog!

Egy hátránya ennek az "új" technikának, hogy drágítja a javítási költséget!

De miért is?

Azért mert, ha a régi sarokszelepet cserélni kell, akkor meg kell venni a réz adaptert, az új sarokszelepet, és az új sarokszelepre NEM lehet felszerelni akármilyen 3/8"-os töltőszelepet!!! Így abból is meg kell venni a saját márkásat!


De ha eltekintünk attól, hogy mennyibe kerül a javítás, akkor elmondhatjuk, hogy a TECE jó irányba fejlődött! Mert az alkatrész iszonyatosan masszívra sikerült, Én a kezemben is fogtam és akár elmondható, hogy törni biztosan nem fog (oké azért erre nem vennék mérget, sok csodába belefutottunk már).
Az új sarokszelepben lévő golyós elzáró 360 fokban körbe forog, és így megoldották, hogy legyen egy ürítő ága a töltőszelep elött! Erre azért van szükség, hogy víz zárások, és vagy javítások után, a cső belső faláról leszakadt hordalék kiöblítésre kerüljön, de ezt már úgy megtudjuk csinálni, hogy a szelep a helyén van! Egyébként ezt a vezeték öblítést/tisztítást minden gyártó előírja!

És akkor nézzük az új sarokszelep beépítését:Amennyiben szakszerű javítást szeretne keressen minket!
Szerző: Závodszki Dániel

Budapest összes kerületében vállalunk vízszerelést, profi vízvezeték szerelő csapatunk áll rendelkezésére! 1 kerület, 2 kerület, 3 kerület, 4 kerület, 5 kerület, 6 kerület, 7 kerület, 8 kerület, 9 kerület, 10 kerület, 11 kerület, 12 kerület, 13 kerület, 14 kerület, 15 kerület, 16 kerület, 17 kerület, 18 kerület, 19 kerület, 20 kerület, 21 kerület, 22 kerület, 23 kerület.

Várjuk hívását!

 

Ajánlott Cikkek

Szabályos vízóra szerelés (2. rész)

Indította Admin

Az első részben a vízóra előtti főelzárókról esett szó! Most beszéljünk a megfelelő méretű vízóra megválasztásáról és amit a plombáló cégek el is fogadnak mint szabályos kivitelezés!

Pár paraméter a 1/2" Bmeters vízóráról:

- Beépítési hossz: 110 mm
- Max. átfolyási sebesség: 1.5 m3/óra

Nekünk a legfontosabb az átfolyási sebesség, minden csapoló egységnek mint pl.: mosdó csaptelep, mosogató csaptelep, kád csaptelep, KMT csaptelep, bidé csaptel

Szűrőbetét csere

Indította Admin

Vezetékes víznél, talán nem annyira fontos a víznek a tisztítása mint a fúrt kutakénál, de ha valakinek gondja van a csapvízzel ízlelés, allergia vagy bármilyen más oknál fogva természetesen azt is lehet tisztítani!

Ebben a pár sorban egy családi házban, pontosabban nyaralóban cseréltünk szűrőbetéteket, az épület fúrt kútról van ellátva vízzel mert a közművek közül pont a vezetékes vizet "felejtették" el.

A kutaknál míg nincs bevizsgálva mindig úgy állj

Helytakarékos mosdó és annak a szerelése

Indította Admin


A mosdóból jelenleg NINCS RAKTÁRON, és jelenleg azt sem tudjuk mikor lesz legközelebb!

Egy olyan mosdót fogok most bemutatni, ami nem azért helytakarékos, mert olyan kicsi, hogy lassan megtalálni sem lehet, egy fürdőben! A gyártó éppen azt használta ki, hogy olyan helyre tervezte a mosdót magát, ami az esetek többségében kihasználatlan. Így ez a helytakarékos porcelán mosdó az átlag mosdó méreteket meghazudtoló méretekkel rendelkezik méghozzá: 60 cm X 55 cm. Rá