Vissza

TECE sarokszelep cseréje, az új szelepre, adapterrel együtt

Előző téma - Következő téma

2024. március 29. - 13:47:06

Szerző: root

Sok szerelő és megrendelő életét keserített meg a régi típusú sarokszelep, a termék található KATT a termékért, ne ezt a terméket a TECE végleg megszüntette és a raktáron lévő alkatrészek is kifogytak, így már csak az új lesz beszerezhető, és egyben beszerelhető!

De akkor nézzük is azt a rövid leírást, hogy miért kukázta a TECE a régi sarokszelepet:

- Azért, mert a műanyag 3/8" műanyag hollandija, nagyon nőiesen fogalmazva és szar minőségűre sikerült, és mikor a töltő szelepre vissza kellett csavarni előszeretettel, nyílt szét, deformálódott, vagy vágott magának új mentet a műanyag hollandiban.

- A második a pici tengelyen lévő gumitömítés, előszeretettel vágódott el, és igaz gyári tömítést lehetett volna hozzá rendelni, az senkinek nem volt, még konkrétan nekünk sem, de ezt egy sima lapos 3/8" hollandiba való lapos tömítéssel lehetett orvosolni, ha a szerelő akarta, és nem javasolta a tartály kibontását.

És akkor nézzük meg képen, hogy a régi sarokszelep, hogy csatlakozott a töltő szelepre:Az új sarokszelep, most szerencse vagy sem, DE 1:1-ben nem szerelhető be, hanem kell hozzá egy réz adapter. De ha úgy nézzük a mai világban örüljünk, hogy van rá megoldás és nem kell a tartályt kibontani, és gyári alkatrészekkel szakszerűen meglehet csinálni a javítást!

Ez egy nagyon pozitív dolog!

Egy hátránya ennek az "új" technikának, hogy drágítja a javítási költséget!

De miért is?

Azért mert, ha a régi sarokszelepet cserélni kell, akkor meg kell venni a réz adaptert, az új sarokszelepet, és az új sarokszelepre NEM lehet felszerelni akármilyen 3/8"-os töltőszelepet!!! Így abból is meg kell venni a saját márkásat!


De ha eltekintünk attól, hogy mennyibe kerül a javítás, akkor elmondhatjuk, hogy a TECE jó irányba fejlődött! Mert az alkatrész iszonyatosan masszívra sikerült, Én a kezemben is fogtam és akár elmondható, hogy törni biztosan nem fog (oké azért erre nem vennék mérget, sok csodába belefutottunk már).
Az új sarokszelepben lévő golyós elzáró 360 fokban körbe forog, és így megoldották, hogy legyen egy ürítő ága a töltőszelep elött! Erre azért van szükség, hogy víz zárások, és vagy javítások után, a cső belső faláról leszakadt hordalék kiöblítésre kerüljön, de ezt már úgy megtudjuk csinálni, hogy a szelep a helyén van! Egyébként ezt a vezeték öblítést/tisztítást minden gyártó előírja!

És akkor nézzük az új sarokszelep beépítését:Amennyiben szakszerű javítást szeretne keressen minket!

Dátum: 2024. március 29. - 13:47:06

Szerző: root